Kulturhjertehuset

Tenk på alt kulturhjerter fra hele verden vil skape sammen med sitt eget hus…

I åtte år har Kulturhjerte vært på stadig flyttefot i egen by på jakt etter et egent lokale for øving, forestillinger, visninger, verksted, lager og et kreativt hjem. Til 10-årsjubileet drømmer vi om å realisere Kulturhjertehuset – til glede for lillehamringer fra hele verden og hele byen. Mye arbeid gjenstår, og vi er helt avhengige av både heiarop og økonomisk støtte. Men se så mye bra vi kan skape når vi åpner dørene: 

Kulturell møteplass for hele byen

Flerkulturelt. Lærerikt. Hjertevarmt.

Et eget kulturhjertehus i Lillehammer for både deltagere og deres familier. Et kreativt rom med profesjonelt ledede aktiviteter og utvidet åpningstid tilpasset byens behov.  

Øvingslokale

I Kulturhjertehuset ser vi for oss øvinger med profesjonelle instruktører minst to kvelder i uka og mange helger fram mot årets finaleforestilling. Derimellom står øvingslokaler til rådigheter for mindre grupper og enkeltpersoner som vil utvikle sine talenter, vennskap og kreative evner. 

Sommerbasecamp

Kulturhjertehuset blir arena for Kulturhjerte sin årlige sommercamp – med øving, aktiviteter, måltider og sosialt samvær fra morgen til kveld.

Leksehjelp og varm mat

Leksehjelp med varmt måltid en ettermiddag eller to i uka er en annen mulighet – gjerne driftet av kulturhjerteforeldre som slik får seg et (multi)kulturelt nettverk. Så lenge vi har hus, skal vi garantert fylle det med liv og kreativt fellesskap!

Sosial møteplass og inkludering for alle aldre og kulturer

I Kulturhjertehuset vil det være oppgaver og aktiviteter for både barn og foreldre. Mens barna møter hverandre og profesjonelle instruktører, er foreldrene både velkomne og nødvendige for å få på plass kostymer og scenografi til forestillingene. 

Produksjonslokaler, verksted, lager og kontor

I Kulturhjerte legger vi lista høyt – både for oss selv og rekvisitter til forestillingene. I dag kjører vi rundt med kostymer og kulisser i biler og på sykler. Snart håper vi å ha på plass lager, verksted og kontorkrok. Slik at vi kan bruke all tid på å skape nye kulturhjerter!

Lokaler for andre fritidstilbud

Et hjerte har mange kammer – og det har selvsagt også Kulturhjertehuset! Om vi eier eller leier, fyller huset alene eller leier ut til andre kreative aktører og fritidstilbud er ikke viktig for oss – det viktige er at unge kulturhjerter får et hus å banke og blomstre i.

Kreativ HUB

På dagtid vil Kulturhjertehuset være en kreativ kulturhub for yrkesutøvere innen skapende næringer: Fotografer, designere, produsenter, skribenter, etc. Gjerne fra ulike kulturer – og gjerne i kreativt samspill med Kulturhjerte sine instruktører. En slik HUB vil også være en viktig ressurs og springbrett for kulturhjerteforeldre som ønsker å etablere seg som næringsdrivende i Norge – noe Kulturhjerte allerede har bidratt til.

Showroom for internasjonale og inkluderende Lillehammer

Kulturhjerte er i seg selv unikt for Lillehammer – og et Kulturhjertehus vil skape større aktivitet, flere ringvirkninger og mer fellesskap enn vi klarer gjennom vår svært omskiftelige tilværelse uten egne lokaler i dag.

For den internasjonale kulturbyen Lillehammer, vil Kulturhjertehuset være en viktig arena og fyrtårn for kultursatsing med svært store og positive effekter for byen, innbyggerne og besøkende. 

Vil du hjelpe oss å komme i hus?

Snakk med en lokalpolitiker, gi oss et vink om ledige lokaler, eller tips en rik onkel eller tante!