HeArtBox

Kreativt kraftverk i hjertet av Lillehammer og Innlandet

Drømmen blir virkelighet!

Kulturhjerte har startet arbeidet med innredning av HeArtBox – kreativt kraftverk for barn og unge voksne fra hele Lillehammer og verden. Prosjektet er enormt i både omfang og kostnader – og er kun mulig fordi vi allerede er et framoverlent lag av kreative og handlekraftige aktører. Og HeArtBox har plass til flere!

HeArtBox etableres i «Ramsøybygget» ved innkjøringen til Lurhaugen på Lillehammer. Formålet er å gi byen og regionen en sosial møteplass, øvingslokaler for musikk, teater og dans, produksjonslokaler for kunst og kultur, og en konsertscene som byen og regionen mangler i dag. Vil du være med på eventyret?

HeArtBox vil skape unike møteplasser, samspill og synergier for barn og unge voksne – med kombinert konsertsal og øvingsscene som hjerte og katalysator. Konsertsalen i HeArtBox med tilknyttet lounge, vil også gi studenter et attraktivt utested og scene for sosiale treff og kulturopplevelser.

Nysgjerrig? Interessert? Ta kontakt!

Forløsing av idéer og mennesker for framtida

HeArtBox utvikles som et levende og inkluderende kulturhus i hjertet av Lillehammer for barn, unge voksne – og gjerne familiene deres. Et kreativt kraftverk med profesjonelt ledede aktiviteter og forestillinger, tilbud på barn og unges premisser, inspirerende arrangementer og konserter, og utvidet åpningstid tilpasset byens og brukernes behov.  

Jeg var litt skeptisk det første kvarteret. Etter hvert så jeg at dette hadde i seg alt som skal til for å fly

Hans Olav Sundfør

Ordfører, Lillehammer kommune

Øvingslokaler

HeArtBox blir innredet med flere ulike øvingsrom og saler med fasiliteter for teater, musikk og dans. Det store konsertlokalet midt i bygget vil også tjene som stort scenerom og øvingssal for mange ulike aktører på dag- og kveldstid.  Øvingslokalene vil stå til rådighet både for faste leietakere og for aktører som i kortere perioder leier seg inn for å utvikle sine produksjoner, talenter, vennskap og kreative evner. 

Konserter

Hjertet av HeArtBox blir et fantastisk flott scenerom utstyrt med fasiliteter for både øvinger og konserter. Med kapasitet for inntil 700 publikummere blir HeArtBox en attraktiv byscene for Lillehammer med stort omland. Konsertsalen vil både bli brukt av faste og midlertidige leietakere – og til konserter med band som besøker Lillehammer.

HeArtBox! Beste Lillehammer-nyheten på lenge. Sammen med et bedre samarbeid på arrangørsida i byen, har dette potensial til å bli til noe som gjør at vi ikke lenger trenger å si «look to Hamar».

Halgrim Øistad

Festivaler og arrangementer

HeArtBox kan bli arena for festivaler og arrangementer gjennom året – med både faste og midlertidige leietakere som vertskap. I lokalene er det både store fellesarealer og mindre rom – samt lounge, bar og romslig kjøkken. 

Produksjonslokaler, verksted, lager og kontor

Alt det kulturarbeidere alltid leter etter! Vi planlegger arealer til systue, verksted, kostymelager og kontorer.

HeArtBox vil gi bolyst, bred entusiasme, bred kultur i vekst, flerkultur i vekst, masse glede, og alt dette summert i menneskelig vekst!

Vegard Moshagen

Musikkprodusent

Ett hus - mange fritidstilbud

Et hjerte har mange kammer – og det har selvsagt også HeArtBox! Ved å samle mange kreative fritidstilbud under ett tak sentralt i Lillehammer vil vi skape et større miljø for barn og unge i et kreativt kraftverk som er åpent hver ukekveld og mange helger og feriedager. 

Møteplassen

Ungdom, unge voksne og studenter på Lillehammer etterlyser alle det samme: Steder å henge, møte andre og finne på ting sammen. Med forsiktig tilrettelegging og oppsyn av voksne. HeArtBox innredes med lounge, stort spillområde, VR-rom og bar med kjøkken. I et åpent fellesområde omkranset av mange aktiviteter og tilbud gjennom hele uka. 

Showroom for internasjonale og inkluderende Lillehammer

HeArtBox blir en unik arena for Lillehammer – som vil skape større aktivitet, flere ringvirkninger og mer fellesskap enn hver enkelt aktør klarer alene i spredte lokaliteter.

For den internasjonale kultur- og ytringsfrihetsbyen Lillehammer, vil HeArtBox være en viktig arena og fyrtårn for kultursatsing med svært store og positive effekter for byen, regionen, innbyggerne og besøkende. 

Leksehjelp og varm mat

Leksehjelp med varmt måltid en ettermiddag eller to i uka er en annen mulighet – gjerne delvis driftet av foreldre som slik får seg et (multi)kulturelt nettverk. Nå som HeArtBox blir en realitet, skal vi fylle det med liv og kreativt fellesskap!

Inkludering for alle aldre og kulturer

I HeArtBox vil det være oppgaver og aktiviteter for både barn og foreldre. Mens barna møter hverandre og profesjonelle instruktører, er foreldrene både velkomne og nødvendige for å få på plass kostymer og scenografi til forestillingene. 

Knoppskyting og startups

På dagtid vil Kulturhjertehuset fylle rollen som kreativ kulturhub for yrkesutøvere innen skapende næringer: Produsenter, arrangører, syere, snekkere, etc. En slik HUB med mye kunnskap, nettverk og potensielle kunder og samarbeidspartnere under ett tak vil også være en viktig ressurs og springbrett for voksne bidragsytere som ønsker å etablere seg som næringsdrivende med en fot i kultursektoren.

Flytte inn med oss - eller flytte fjell med oss?

Ta kontakt med oss, snakk med en lokalpolitiker eller tips en kulturarbeider om HeArtBox, eller gi oss et vink om muligheter og aktører med hjertet på rette sted for byen og ungdommen!