Instruktører

Møt Kulturhjertets profesjonelle hjelpere - et lag med fagfolk som har én ting til felles: Et bankende hjerte for fargerik kulturformidling.

Freddy Milanya

Koreograf og danser // Kenya og Norge

Freddy Milanya er danser, pedagog, koreograf og artist. Han er opprinnelig fra Kenya, men bor nå i Norge. Han har danset siden han var ni år, hvor han og en gruppe venner danset i sin lokale kirke hver søndag. På videregående begynte Freddy å forfølge dans mer seriøst. Han og et par venner startet et dansecrew som gjorde stor suksess i Kenya med opptredener i TV, musikkvideoer og prisutdelinger. I 2016 flyttet Freddy fra Kenya til Oslo, for å fortsette sin utdannelse. Her startet han crewet Matata sammen med sine kenyanske venner.

Freddy koreograferer og er med som danser på flere av dansenummerne på forestillingene til Kulturhjerte – gleder oss til å se han i sving i 2025!

Linda H. Tjønntveit

Kostymedesigner og multikunstner // Sverige og Norge

Linda har jobbet i Kulturhjerte sitt kreative team siden hun imponerte oss med kostymene på ungdomsmusikalene på PlanB. Linda tryller frem de mest kreative kostymer fra nesten ingenting, og er aldri fornøyd før hver eneste detalj er perfekt. Det setter både aktører og publikum pris på!

Linda kom flyttende til Norge i 1996 for å gå på fotolinja på Folkehøgskole i Lofoten. Etter utdannelse som dekoratør har hun jobbet både som stylist, salgssjef og med markedsføring. Nå driver Linda sitt eget interiør og designfirma Friistiil i tillegg arbeidet med Kulturhjerte sine forestillinger. Sammen med foreldre og frivillige i Kulturhjerte nøster hun sammen antrekk til ensemblet i takt med at manuskript og forestilling tar form.

Linda sier hun får energi av å være blant alle de entusiastiske og inspirerende folkene i Kulturhjerte, og det er jammen gjensidig!

Jomo Masai

Koreograf og gledesspreder // Brasil og Norge

Jomo Masai har sin utdannelse fra hjembyen Rio de Janeiro i Brasil. Han har turnert som danser over hele verden, og etter noen år i Danmark hvor han blant annet jobbet ved det Kongelige Teaters Ballettskole, kom han i 2012 til Lillehammer for å jobbe som pedagog ved Lillehammer og Gjøvik dansesenter. I løpet av disse årene har både barn, unge og voksne fått glede av Jomo sin erfaring og kunnskap, og hans evne til å utvikle kreativitet, talent og spre danseglede. Jomo Masai har vært Kulturhjerte sin koreograf og gledesspreder helt fra starten. Siden har nå bor i Stavanger følger han Kulturhjerte fra sidelinjen og som aktivt styremedlem.

I arbeidet sitt er Jomo opptatt av å skape gode relasjoner, se hvert enkelt individ, og å skape mestringsfølelse hos alle. Det gjør han også i Kulturhjerte!

Vivian Haverstadløkken

Prosjektleder og bankende kulturhjerte // Norge

Vivian sin rolle er ofte å gjennomføre andre sine ideer, men akkurat Kulturhjerte var hun en av initiativtakere til selv – et prosjekt som hun har drømt om å skape i Lillehammer i flere år. Vivian får energi av å jobbe med skapende mennesker og trives best når hun jobber med et kunstnerisk team rundt seg. Hun er kjent for sin evne til å skape struktur i kaotiske, kreative og kunstneriske prosesser. Vivian har jobbet flere år som prosjektleder og produsent i Peer Gynt AS og som rådgiver i skoleutviklingsprosjekter i fylkeskommunen. I 2018 bestemte hun seg for å stå helt på egne ben og startet sitt eget produksjonsselskap, Spinning Art. Nå jobber hun på fulltid som produsent for ulike scenekunstproduksjoner og festivaler, i tillegg til å være Kulturhjerte sin daglige leder og produsent.

Vivian brenner for et inkluderende samfunn hvor barn, unge og voksne, uansett bakgrunn og interesser, skal få like muligheter til å utvikle seg selv, sine talenter og føle at de hører til.

Janne Aasebø Johnsen

Manusforfatter og barnevenn // Norge

Janne Aasebø Johnsen er barnebokforfatter, lærer og manusforfatter. I Kulturhjerte skriver hun historien og sangene i forestillingen etter ideer og innspill fra alle utøverne. Janne er utdannet adjunkt og gjennom årene sine som lærer ved Søre Ål skole har hun skapt leseglede og skrivelyst hos hundrevis av unger.

Når Janne ikke skriver bøker og manus, jobber hun ved Høgskolen Innlandet på Lillehammer.

 

Janne har et kjempestort hjerte som brenner for at alle barn skal oppleve mestring og trivsel, både i skolen og på andre arenaer – og er ALLTID på barna sin side. Det er hun også i Kulturhjerte!

Carol Kvande

Regissør og energibombe // Sør-Afrika og Norge

Carol er profesjonell sanger og sangpedagog, med lang erfaring med kulturprosjekter i skolen.

Hun har jobbet mange år som dramalærer ved videregående skoler både i Sør-Afrika og her i Lillehammer, og som artist på turne i Den kulturelle skolesekken landet rundt. Nå bruker hun sin store arbeidskapasitet som dramalærer ved Lillehammer kreative videregående skole – Create, og hos oss i Kulturhjerte.

Carol er fra Sør-Afrika og har bodd i Norge siden 2008. Hun er også gift med kulturhjertekomponist Thor Kvande og mamma til Sebastian.

 

Carol tar arbeidet på største alvor og forventer kun det beste. Med disiplin, varme, og en stor dose med kjærlighet får hun også ut potensialet i alle barn, unge og voksne som jobber med henne.