Kultuhjerte sin tredje forestilling THIS IS ME spilles den 14., 15. og 16 juni 2019. 

Vi har satt opp to forestillinger de to siste årene: Da trollet ble til stein, og Jakten på kulturhjertet. Vi bruker hele høsten, vinteren og våren på å bli kjent, dele sanger og historier, for å sammen lager en ny forestilling. Årets forestilling skal vises i Kulturhuset Banken den 14., 15. og 16. juni 2019. Billettene kan kjøpes allerede nå ved å klikke på ønsket dato i kolonnen til høyre på denne siden. 

Her er litt informasjon om fjorårets forestilling: 

«Jakten på Kulturhjertet» foregår på en skole en gang i fremtiden. En skole preget av tester, dårlig tid og en skoledag hvor verken lærere eller elever synger, danser eller hører på historier. Vi møter en skole hvor elevene får tildelt et elevnummer på begynnelsen av året. Et elevnummer basert på en prøve og som følger dem hele skoleåret.

Vi får oppleve en skole hvor elevene må forte seg å gjøre det bra på de lokale, regionale, nasjonale, nordiske, europeiske og internasjonale testene. Helt uten at de får forklaring på hvorfor det er så viktig å gjøre det bra på testene. De elevene som gjør det dårligst må i lyddusjen i friminuttet.

Elevenes lærer blir etter ordre fra departement- et sendt på videreutdanning fordi hun ikke klarte den daglige måloppnåelsestesten. Rektor introduserer elevene for en ny lærer. En lærer som jobbet på skolen tidligere, men som har brukt lang tid på å reise verden rundt. Den nye læreren har med seg en sang fra Sør-Afrika, et eventyr fra Somalia, en dans fra Syria, en sang fra Polen og ikke minst tar hun elevene med seg til karnevalet i Brasil.

Den nye læreren vet at kulturhjertet finnes på skolen. De må bare finne tilbake til det, men læreren vet også at de bare kan finne tilbake til kulturhjertet i fellesskap.

 

Forestillinger

Dato

Tid

Billett

14. Juni

Skoleforestilling

15. Juni

18:00

16. Juni

14:00

“På kort tid har «Kulturhjerte» rukket å etablere seg som et av kulturbyen Lillehammers aller vakreste vårtegn” 

Kultursjef Olav Brostrup Müller

«Nå er jeg ikke kun dama med hijab”

Mor til deltaker på Kulturhjerte

“Et fantastisk integrasjonsverktøy og flott historieformidling i ett!”

Kulturminister Linda Hofstad Helleland

“Kulturhuset Banken er det første stedet jeg følte meg hjemme i Norge”

Deltaker på Kulturhjerte

“Rørende hverdagsintegrering på Lillehammer”

Kultursjef Olav Brostrup Müller

“Vårt mål er å få små og store  kulturhjerter fra alle kulturer  til å banke sammen!”

Kulturhjerte sin visjon